top of page

GAAN JIJ OF JE GELIEFDEN DOOR EEN TIJD VAN TRANSFORMATIE?

STORIES FOR INANNA BIEDT BETEKENIS EN COMFORT TIJDENS DEZE MOMENTEN 

WE KOMEN SAMEN OM JOUW VERHAAL TE VERTELLEN

+ QUILT ONTWORPEN EN HANDGEMAAKT MET JOUW PERSOONLIJKE TEXTIEL

+ EEN AFSLUITEND RITUEEL

EEN BEWUST RITUEEL

Voor jezelfhuwelijk, persoonlijke mijlpaal, afstuderen, nieuwe thuis ...
laat een quilt maken uit textiel van twee families die samenkomen in een huwelijk, geef je kind een quilt cadeau van hun oude kleren als ze het huis uit gaan, organiseer een quilt voor een collega die op pensioen gaat na jaren trouwe dienst


Doorheen verlies: scheiding, abortus, dood, afscheid ....
eer iemand die je verliest door een quilt te maken van hun favoriete textiel die je kan gebruiken om je warm te houden,  maak een quilt uit gedeeld textiel als herinnering aan een waardevolle connectie


Voor je lichaam: zwangerschap, ziekte, geboorte, menopause, operaties ...
doe jezelf een quilt cadeau als je een mijlpaal bereikt in je persoonlijke ontwikkeling, maak een quilt van kledij waar je geen afscheid van wil nemen maar die je niet meer kan dragen door een ziekte of operatie, maak een babyquilt van je zwangerschapskleding

We eren het unieke, imperfecte en intuïtieve.
Stories For Inanna tracht een tegengif te zijn voor onze huidige dystopische tijd. Door bewust aandacht te geven aan kantelmomenten in het leven die individueel en collectief betekenisvol zijn kunnen we met meer aandacht aanwezig zijn bij onszelf. 
Quilt gemaakt voor oma met textiel van haar kinderen, kleinkinderen en stoffen uit haar grote oude huis als ze verhuisde naar een rusthuis.
VERHAALLIJN
 

Quilts worden sinds generaties gemaakt om troost en steun te bieden in overgangsmomenten; ze vertellen verhalen, blije en verdrietige, geplande en onverwachte. Ze brengen verbinding en zingeving in periodes waarin het oude ons verlaat en het nieuwe nog verteld moet worden.

De eerste stap is te luisteren naar jouw verhaal. Doorheen welk proces gaan jij of geliefden? Wat is je wens, je visie voor de quilt en hoe kunnen we dit op een zinvolle manier vertellen? We denken ook na over hoe je de quilt in de toekomst wil gebruiken, het kan een deken worden of een kunstwerk om aan de muur te hangen. Als de quilt voor iemand anders bestemd is, zou ik graag een idee krijgen van wie ze zijn. We bespreken ook technische details zoals prijs, afmetingen en ontwerp. Stories For Inanna worden verteld voor individuen en voor groepen.

 

De volgende stap is het verzamelen van je stoffen en deze naar mij te brengen/sturen (Brussel, België). Ik maak hiermee een ontwerp en stuur je updates en foto's door van het proces. Dit duurt ongeveer 4-8 weken, afhankelijk of er een wachtlijst is. Zelf quilten is ook mogelijk, dan begeleid ik je in het proces.

 

Zodra de quilt klaar is, creëren we een afsluitend ritueel. Dit kan een feest zijn, een wandeling, een moment waarop iedereen samenkomt die een stuk textiel heeft bijgedragen, … Afhankelijk van jouw wensen kan ik aanwezig zijn bij het ritueel.

Patchwork gemaakt met textiel van verschillende vrouwen in de oasis van Tighmert, Marokko, die we gebruikten om een ruimte te creëren waar we samenkwamen om te eten en te dansen, zie meer  hier.
INANNA

Inanna is de Koningin van de Hemel. Haar leven volgt het patroon van een jonge vrouw die het hof wordt gemaakt; een jongvolwassene die haar vrouwelijke krachten omarmt en deze geschenken royaal deelt; de volwassen vrouw die afdaalt naar de onderwereld om zich de krachten en mysteries van de dood en wedergeboorte eigen te maken, en terugkeert als de godin die regeert over de lucht, de aarde en de onderwereld.

 

Hogepriesteres Enheduanna, de oudste auteur en dichteres ter wereld die gekend is bij naam, schreef drie hymnen aan Inanna waarin ze haar prijst en haar om hulp vraagt.

HANNE VAN DYCK
 

Hanne Van Dyck is beeldend kunstenaar en schrijfster,  ze werkt met tekst en textiel, installaties en performance. In haar werk gaat ze op zoek naar tussenruimtes, tussen zichzelf en een landschap, een cultuur, een taal, de ruimte tussen de bewuste en onbewuste wereld. Hiervoor werkt ze samen met andere kunstenaars, sjamanen, storytellers, chouaffa’s (helderzienden), dansers en antropologen. Ze werkte aan een langdurig project rond haar relatie tot bergen in Zwitserland en deed een vierjarig onderzoek naar trance healing ceremonies in China en Marokko.

 

Van Dyck organiseert kunstworkshops, vrouwencirkels, richtte een laboratorium voor interdisciplinaire samenwerkingen tussen kunstenaar op en geeft reiki. Sinds tien jaar doet ze aan meditatie, yoga, lichaams- en ademhalingswerk en neemt ze deel aan healing ceremonies in België, Marokko en Brazilië. Tijdens ceremonies, reizen, residenties en een verblijf van enkele jaren in het buitenland bracht ze zelf veel tijd door in transitiemomenten. Ze leerde deze onzekere en vruchtbare tijden omarmen en omzetten in creativiteit.

 

Met Stories For Innana weeft ze al haar interesses en ervaringen samen. Ze nodigt jullie uit om samen op zoek te gaan naar de magische momenten van het leven waarin groei en pijn samenkomen.

BEN JE OP ZOEK NAAR EEN MANIER OM EEN PERIODE VAN TRANSITIE TE EREN OP EEN CREATIEVE MANIER?

HOU JE VAN HET HANDGEMAAKTE, UNIEKE, IMPERFECTE?

ZOU JE GRAAG EEN ZINVOL KUNSTWERK IN JE LEVEN HEBBEN?

CONTACTEER ME VOOR EEN VRIJBLIJVEND GESPREK

Inanna_9.HEIC
PRIJZEN

Stories for Inanna met grote quilt (+- 180 x 200 cm, groot deken) : 4000 €

Stories for Inanna met kleine quilt (+- 100 x 150cm, ideaal aan de muur): 3000 €

Stories for Inanna, quilten door jezelf:   groot - 3000 €
                                                                                           klein - 2250 €

Quilt in opdracht zonder persoonlijk traject :  groot - 3000 €
                                                                                                          klein   - 2250 €

Elk verhaal is uniek, prijzen kunnen aangepast worden aan je behoefte. 

Neem gerust contact op met eventuele vragen of om een gratis gesprek van 20 minuten in te plannen door een e-mail te sturen naar hannevandyck@gmail.com.

Voorstellingen voor samenwerkingen zijn welkom. 
Stories For Inanna - From Maiden to Mother
Quilt gemaakt als rouwproces om liefde die niet mocht zijn,
als een proces voor zelf-liefde, om plaats te maken voor nieuw leven

 
bottom of page