top of page
Screenshot 2023-11-11 at 10.14.16.png
EEN BEWUST RITUEEL

Voor jezelf: persoonlijke mijlpaal, zwangerschap, ziekte, pensioen, menopause, relaties ...
laat een quilt maken uit textiel van twee families die samenkomen in een huwelijk, geef je kind een quilt cadeau van hun oude kleren als ze het huis uit gaan, organiseer een quilt voor een collega die op pensioen gaat na jaren trouwe dienst

Doorheen verlies: dood van een geliefde, relatieverlies, abortie, afscheid, onvruchtbaarheid ....
eer iemand die je verliest door een quilt te maken van hun favoriete textiel die je kan gebruiken om je warm te houden,  maak een quilt uit gedeeld textiel als herinnering aan een waardevolle connectie, maak een quilt na een scheiding die de kinderen bij hen kunnen houden

We eren het unieke, imperfecte en intuïtieve. Stories For Inanna tracht een tegengif te zijn voor onze huidige dystopische tijd. Door bewust aandacht te geven aan kantelmomenten in het leven die individueel en collectief betekenisvol zijn kunnen we met meer aandacht aanwezig zijn bij onszelf.
VERHAALLIJN
 

Quilts worden sinds generaties gemaakt om troost en steun te bieden in overgangsmomenten; ze vertellen verhalen, blije en verdrietige, geplande en onverwachte. Ze brengen verbinding en zingeving in periodes waarin het oude ons verlaat en het nieuwe nog verteld moet worden.

De eerste stap is te luisteren naar jouw verhaal. Doorheen welk proces gaan jij of geliefden? Wat is je wens, je visie voor de quilt en hoe kunnen we dit op een zinvolle manier vertellen? We denken ook na over hoe je de quilt in de toekomst wil gebruiken, het kan een deken worden of een kunstwerk om aan de muur te hangen. Als de quilt voor iemand anders bestemd is, zou ik graag een idee krijgen van wie ze zijn. We bespreken ook technische details zoals prijs, afmetingen en ontwerp. Stories For Inanna worden verteld voor individuen en voor groepen.

 

De volgende stap is het verzamelen van je stoffen en deze naar mij te brengen/sturen (Brussel, België). Ik maak hiermee een ontwerp en stuur je updates en foto's door van het proces. Dit duurt ongeveer 4-8 weken, afhankelijk of er een wachtlijst is. Zelf quilten is ook mogelijk, dan begeleid ik je in het proces.

 

Zodra de quilt klaar is, creëren we een afsluitend ritueel. Dit kan een feest zijn, een wandeling, een moment waarop iedereen samenkomt die een stuk textiel heeft bijgedragen, … Afhankelijk van jouw wensen kan ik aanwezig zijn bij het ritueel.

Screen Shot 2022-12-07 at 13.48.20.png

Quilt made for grandma with textiles from her children, grandchildren, and textiles from her old home when she moved into a nursing home.

HANNE VAN DYCK

Ik ben beeldend kunstenaar met een diepe fascinatie voor transformatie, liminale ruimte en rituelen. Ik nam deel aan tentoonstellingen en projecten wereldwijd en aan residenties in China, Zwitserland, en Marokko, waar ik vijf jaar woonde en onderzoek deed naar trance healing ceremonies en de verbinding tussen de mens, de natuur en de spirit wereld. Deze ervaringen hebben mijn kunst en leven doordrongen met een uniek perspectief op transformatie en vernieuwing.

 

Ik  begeleid mensen doorheen momenten van transitie door me te richten op transformatie en groei, maar ook op aarding en verankering. Ik ben opgeleid als intuïtief coach en reiki-beoefenaar, ik begeleid creatieve workshops, vrouwenkcirkels, stiltewandelingen en richtte een laboratorium op voor interdisciplinaire artistieke samenwerkingen. Sinds meer dan tien jaar beoefen ik meditatie, yoga en ademwerk. Ik volg een training in geweldloze communicatie en werken met het medicijnwiel. Met Stories For Inanna weef ik al mijn interesses en ervaringen samen en nodig ik je uit om je verhalen te vertellen over de magische momenten in het leven waar groei en pijn samenkomen.

INANNA

Inanna is de Koningin van de Hemel. Haar leven volgt het patroon van een jonge vrouw die het hof wordt gemaakt; een jongvolwassene die haar vrouwelijke krachten omarmt en deze geschenken royaal deelt; de volwassen vrouw die afdaalt naar de onderwereld om zich de krachten en mysteries van de dood en wedergeboorte eigen te maken, en terugkeert als de godin die regeert over de lucht, de aarde en de onderwereld.
 
Hogepriesteres Enheduanna, de oudste auteur en dichteres ter wereld die gekend is bij naam, schreef drie hymnen aan Inanna waarin ze haar prijst en haar om hulp vraagt.
 
Patchwork gemaakt met textiel van verschillende vrouwen in de oasis van Tighmert, Marokko, die we gebruikten om een ruimte te creëren waar we samenkwamen om te eten en te dansen, zie meer  hier.

Wil je een periode van transitie eren?

Wil je hierin gegidst worden op je pad op en betekenisvolle en creatieve manier?

Zou je graag een zinvol kunstwerk in je leven hebben?

NEEM CONTACT OP

Inanna_5.HEIC
PRIJZEN

Stories for Inanna = persoonlijk traject + handgemaakte quilt + ceremonie

een traject bestaat uit twee voorbereidende gesprekken (60-90min) + stoffenoverdracht + (max drie) design voorstellen + een handgemaakte quilt + communicatie en foto's tijdens het proces + samenkomst voor het overhandigen van de quilt en het bespreken van de ceremonie/ritueel + op maat gemaakte ceremonie

Stories for Inanna S - 2250 €
              +- 100 x 150cm (ideaal aan de muur), gequilt door jezelf

Stories For Inanna L - 4000 €
             +- 180 x 200 cm (groot deken), handgequilt door mij


Elk verhaal is uniek, prijzen kunnen aangepast worden aan je behoefte. Neem gerust contact op met eventuele vragen of om een gratis gesprek van 20 minuten in te plannen door een e-mail te sturen naar hannevandyck@gmail.com
Stories For Inanna - From Maiden to Mother
Quilt gemaakt als rouwproces om liefde die niet mocht zijn, als een proces voor zelf-liefde, om plaats te maken voor nieuw leven

 
bottom of page